A hőszivattyú medencéhez tervezése és gyártása szigorú irányelvek mentén történik, hogy biztosítsa a minőséget, megbízhatóságot és modernitást

A medence hőszivattyúk költséghatékonyak és hatékony megoldást kínálnak a medencék fűtésére még kedvezőtlen időjárási körülmények között is

A medence hőszivattyúk költséghatékonyak és hatékony megoldást kínálnak a medencék fűtésére még kedvezőtlen időjárási körülmények között is

A medence hőszivattyúja több hőenergiát állít elő, mint amennyi elektromos energiát felhasznál, ami magas hatékonyságot és alacsony villanyszámlát eredményez.

Emellett környezetbarát működésükkel és csendes üzemükkel a medencéhez való hőszivattyúk ideális választássá teszik őket az egész évben történő használathoz.

A medence hőszivattyújának működése

A medence hőszivattyú működésének alapja az, hogy a környezeti hőt átviszi a medence vizébe, minimális energiafelhasználással.

A medence hőszivattyút a medence vízkeringetési rendszeréhez kell csatlakoztatni, és a vízkeringető szivattyú teljesítményét úgy kell megválasztani, hogy képes legyen kezelni a hőszivattyú által okozott további ellenállást és a fűtött víz áramlását.

Medence Hőszivattyú működési elve

-A hőszivattyú a környezeti levegő hőjét veszi fel.
-A hőmérsékletet növeli, mielőtt azt a medence vizébe bocsátja.
-A folyamat során 75% hőenergiát használ fel a környezetből és 25% elektromos energiát.

Teljesítmény és hatékonyság

COP (Teljesítmény hőegyüttható): Ez az arány mutatja meg, hogy a hőszivattyú mennyire hatékony. Minél magasabb a COP érték, annál hatékonyabb a hőszivattyú.

Zajszint és kezelhetőség

A medence hőszivattyú rendelkezik egy halk spirál kompresszorral és alacsony zajszintű ventilátormotorral, amelyek biztosítják a csendes működést.

A készülék mikroszámítógépes vezérlőrendszere lehetővé teszi az összes működési paraméter beállítását.

Telepítés és karbantartás

A medence hőszivattyút úgy kell telepíteni, hogy elegendő légáramlás érje, és legfeljebb 7,5 méterre legyen a medencétől az optimális teljesítmény érdekében.
A kezelőpanel a hőszivattyún egy kijelzőt, különböző funkciók gombjait és ikon jelzéseket tartalmaz, amelyekkel beállítható a víz hőmérséklete, az üzemmód és az időzítő.
Ezek a jellemzők teszik a hőszivattyút medencéhez ideális választássá, hiszen képes hatékonyan fűteni a medencét még alacsony hőmérsékletek esetén is, miközben jelentős energiamegtakarítást eredményez.

Gazdaságosság és energiatakarékosság

A medence hőszivattyúk használata jelentős gazdaságosságot és energiatakarékosságot kínál a hagyományos medence vízének fűtési módszerekkel összehasonlítva.

Ezek a rendszerek kevesebb elektromos energiát fogyasztanak, ami csökkenti a havi számlákat és az általános energiafelhasználást. A hőszivattyúk akár négyszer-hatszor hatékonyabbak lehetnek, mint a hagyományos elektromos fűtési módszerek, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a hosszú távú megtakarításokhoz.

A medence hőszivattyúk hatékonysága

Energiahatékonyság: A hőszivattyúk akár 75%-os energiahatékonyságot is elérhetnek, ami azt jelenti, hogy a levegőből közvetlenül a medence vizébe átvitt hő jelentős részét a környezetből nyerik.

Gazdaságossági szempontok

Kezdeti beruházás és hosszú távú megtakarítások: Bár a medence hőszivattyúk kezdeti költsége magasabb lehet, az energiahatékonyságuk révén hosszú távon jelentős megtakarításokat eredményeznek.
Karbantartás és telepítés: A hőszivattyúk karbantartása minimális, és telepítésük egyszerű, ami további költségcsökkentést jelent a tulajdonosok számára.


Ezek a tényezők teszik a hőszivattyút ideális választássá medencék fűtésére, különösen azok számára, akik hosszú távú, költséghatékony megoldást keresnek.

Környezeti tényezők

A hőszivattyúk alkalmazása medencék fűtésére nemcsak gazdaságos, hanem környezetbarát megoldás is. Ezek a rendszerek megújuló energiát hasznosítanak a levegőből, így jelentősen csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást és egyéb szennyező anyagokat.

A hőszivattyúk R32 hűtőközeget használnak, amely alacsony környezeti terheléssel bír, jobb energiahatékonyságot és magasabb hőteljesítményt biztosít. Továbbá, a hűtőközeg használata révén ezek a rendszerek még kisebb ökológiai lábnyomot hagynak.

A medence hőszivattyúk nem bocsátanak ki ártalmas anyagot, szén-dioxidot vagy más szennyező anyagokat, így szinte ártalmatlanok a környezetre nézve.

Minőség és megbízhatóság

A hőszivattyúk sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különféle környezetekben telepíthetők legyenek. Ezek a rendszerek egyszerűen telepíthetők és alacsony karbantartási igényük révén csökkentik a környezeti terhelést és a tulajdonosi költségeket.

A hőszivattyúk megbízható és hatékony megoldást kínálnak a medencék fűtésére, képesek fenntartani a kívánt medence hőmérsékleteket még a hidegebb hónapokban is.