A medence megfelelő téliesítése

A medence téliesítése alapvető fontosságú a berendezéseink hosszú távú megóvása érdekében

Az első lépés a medence téliesítése lelött a medence alapos tisztítása, amely magában foglalja az alga és egyéb szennyeződések eltávolítását. Ezután fontos, hogy a vízszintet csökkentsük a fagyás elkerülése érdekében.

Győződjünk meg róla, hogy a víz alatt maradó részek megfelelően védettek.

A burkolat sérülésének elkerülése

A medence burkolatának védelme érdekében létfontosságú, hogy megelőzzük a köveken és csempéken történő repedések kialakulását. Ehhez használjunk szorítószalagokat és burkolatvédő fóliát, hogy minimalizáljuk a jég miatti tágulásból eredő sérüléseket.

A medencegépészet védelme hideg ellen

A medence téliesítése során elengedhetetlen az összes gépészeti berendezés megfelelő védelme. Fontos, hogy az érzékeny berendezéseket, mint például a szivattyúkat, hőszivattyúkat és szűrőrendszereket, tartalék alkatrészekkel, illetve szigetelőanyagokkal védjük a fagyás ellen.

A csövek megfelelő szigetelése

A csövek szigetelése további védelmet nyújt a fagyás és az esetleges károsodások ellen. A szigetelőanyagok alkalmazásával biztosíthatjuk, hogy a vízcsövek ne repedjenek meg a hideg hatására.

A szerelvények szétfagyásának megelőzése

A szerelvények és csatlakozók szétfagyása komoly károkat okozhat, ezért ezeket is megfelelően védeni kell. Szereljük le az összes levehető elemét, és tároljuk őket fagymentes helyen. Az álló elemeket szigeteljük és lefedjük védősapkákkal.

A medence vízminőségének fenntartása

A vízminőség fenntartása kritikus a medence téliesítése során. Ellenőrizzük és korrigáljuk a víz kémiai egyensúlyát, hogy elkerüljük a korróziót és a vízkőképződést. Az algaölők és egyéb vegyszerek alkalmazása szintén javasolt.

Mikroorganizmusok növekedésének csökkentése

A mikroorganizmusok növekedésének csökkentése érdekében alkalmazzunk speciális vegyszereket, amelyek megakadályozzák az algák és egyéb kórokozók elszaporodását a tél folyamán.

A vízhőfok csökkenésének kivárása

Várjuk meg, míg a vízhőmérséklet stabilan alacsony marad, mielőtt téliesítenénk a medencét, ezzel minimalizálva a mikroorganizmusok élettevékenységét.

Körültekintő karbantartási lépések

A medencéjének téliesítése előtt és után is elengedhetetlen a rendszeres karbantartási munkák elvégzése. Vizsgáljuk meg a medence gépészeti berendezéseket, és minden felmerülő hibát mihamarabb javítsunk ki.

Időjárási előrejelzések ellenőrzése

Figyeljük az időjárási előrejelzéseket, hogy előre tudjunk készülni az esetleges korai fagyási időszakokra, így biztosítva a medence és a hozzá tartozó berendezések maximális védelmét a tél folyamán.